• טל' 077-54-30-040
    נייד: 052-587-3344

  • טל' 077-54-30-040
    נייד: 052-587-3344



  • גירושין אזרחיים


    כשם שישנם נישואין אזרחיים, כך ישנם גם גירושין אזרחיים ואותם יכולים לעשות כל מי שהתחתן בנישואין אזרחיים, אם מתוך בחירה או מתוך הכרח.

    במדינות שונות אפשר לראות קיומם של נישואין אזרחיים, כאלו המופרדים מהדת ואינם תלויים בה באופן עקרוני. את אלו אפשר לראות בעיקר בישראל, שכן נישואין לפי ההלכה היהודית תלויים בעמידה בכמה תנאים. לא מעט זוגות בוחרים להינשא בנישואין אזרחיים, ואחרים נאלצים לעשות זאת בל כורחם.

    כשם שיש נישואין אזרחיים, כך יש גם גירושין אזרחיים והם אפשריים עבור זוגות שנישאו בנישואין אזרחיים. עם זאת, מי שהתחתן בנישואין אזרחיים עדיין כפוף לממסד הדתי במידה והוא רוצה להתגרש. בני הזוג יכולים אומנם להפנות בקשה לגירושין אל בית המשפט לענייני משפחה, שם יידונו סוגיות הקשורות לעניין זה, אבל מתן הגט הוא דרך המוסדות הדתיים במדינה.

    אם כן, ניתן לראות כי גם אם בוחרים בנישואין אזרחיים, הגירושין לעולם יהיו מורכבים ותלויים בחוקי הדת במדינה. בישראל, מהלך של גירושין אזרחיים הוא אינו פשוט. יוצאי דופן הם מקרים בהם מדובר בנישואין מעורבים ועבור מי שמוגדר כ"חסר דת". במקרים כאלו, הגירושין יכולים להיעשות על ידי בית המשפט לענייני משפחה בלבד והוא זה שיתיר את הגירושין ויעניק את הגט.

    גירושין אזרחיים
    הליך גירושין אזרחיים מתבצע בישראל באופן פשוט יותר מבעבר, שכן ההחלטה מועברת לידי בית המשפט לענייני משפחה. נשיא בית המשפט פונה לנציגים של בתי הדין הדתיים, בהתאם לדתם של בני הזוג, כדי לקבל אישור להמשיך בהליך, כלומר האם ישנה עילה מוצדקת לגירושין.

    ההליך יכול להימשך זמן רב, מספר חודשים אפילו, בשל עיכובים במתן אישור מבית הדין הדתי.
     


    נגישות
    menu