• טל' 077-54-30-040
    נייד: 052-587-3344

  • טל' 077-54-30-040
    נייד: 052-587-3344



  • הגנה על בית מגורים ופינוי בפשיטת רגל


    מה קורה לבית המגורים של חייב בעת פשיטת רגל? האם יש לו הגנה כלשהי מפני פינוי? לפניכם מידע בנושא הגנה על בית מגורים ופינוי במסגרת הליכי פשיטת רגל של החייב.

    כאשר חייב מצוי בהליך חדלות הפירעון ואינו יכול לעמוד בגובה החובות שלו, דרך טובה להתמודד עם הבעיה הכלכלית הזו היא לנקוט בהליך כפי שמכונה פשיטת רגל שמעניק לחייב אפשרות לסיים את החובות שלו תוך פרק זמן מסוים. אם בקשתו מתקבלת לכינוס נכסיו.

    צו כינוס מגמתו ריכוז נכסי החייב וחובות החייב אצל כונס הנכסים הרשמי ולאחר מכן אצל נאמן שבית המשפט ממנה.

    הנאמן מוכר את הנכסים של החייב. כל הכסף שמתקבל בעקבות מכירת הנכסים מועבר לקופת פשיטת הרגל ואיתו למעשה פורעים את החוב אל מול הנושה.
    מה קורה אם הנכס היחיד של החייב הוא בית המגורים שלו ? האם יש אפשרות של הגנה על בית מגורים ופינוי בפשיטת רגל או שמא החייב נאלץ לפנות את ביתו ולהיפרד ממנו לעד?
    אכן, ייתכן והנושים יבקשו לפרוע את החוב של החייב באמצעות מכירת בית המגורים שלו, אך החוק מנסה למצוא איזון בין אינטרס הנושים לבין אינטרס ההגנה הבסיסית, הפיזית וההישרדותית של החייב, בחסות בית המשפט ינסו תחילה לגרום לכך שבני משפחתו של החייב יסכימו להעביר סכום מסויים על מנת להוציא את בית המגורים מהמשוואה.

    לפי חוק, חייב שהוא הבעלים של בית המגורים שבו הוא מתגורר ושזכותו בבית המגורים הופקעה מסיבות של הליך חדלות פירעון, יהיה במעמד של דייר מוגן. גם לאחר שנפטר, ההגנה נשמרת ומועברת לקרוביו אם הם גרו בבית מגורים זה יחד עם החייב 6 חודשים לכל הפחות.

    אומנם הנאמן יכול למכור את בית המגורים של החייב, אך הרוכש את הבית אינו יכול לפנות את החייב כיוון שהוא מוגן לפי חוק.

    חשוב לומר שאין לראות בכתוב לעיל משום ייעוץ משפטי ו/או אחר ו/או חוות דעת ו/או מצג, אלא מתן מידע כללי וחוות דעת אישית.כל פעולה שתתבצע על סמך המידע האמור היא על אחריות הפועל בלבד. תמיד מומלץ לפנות לעו"ד דין פשיטת רגל על מנת לקבל ייעוץ אישי המתאים למקרה שלך.
     



    נגישות
    menu