גירושים הוא הליך נפוץ מאוד בכל העולם המערבי. נראה שאחוז המתגרשים גדל עם השנים, כשאחת הסיבות לכך היא שינוי בתרבות ובאורח החיים שסיגלנו לעצמנו.
למרות אחוזי הגירושין הגבוהים, עדיין מדובר בהליך שקשה לרוב המתגרשים לעבור אותו. כמובן שהפן הרגשי הוא הדומיננטי, ובפרט כשיש ילדים בתמונה, שהרי קשה לפרק משפחה וזוגיות, גם אם זה לאחר תקופת נישואין קצרה יחסית.
חשוב לציין גם את הפן הכלכלי שבהליך הגירושין. ישנן הוצאות כספיות במקרה של גירושין שלא ניתן להימנע מהן, ואחרות שהן לשיקול כל אחד מהצדדים המעורבים בהליך, כלומר בני הזוג.
ההוצאות שתמיד תהיינה ויש צורך לטפל בהן:
מזונות- כאשר לבני הזוג יש ילדים, ההורה שאינו משמורן יצטרך לשלם מזונות ילדים, החל מהסכום המינימלי הנקוב בחוק (כ-1300 ₪ עבור כל ילד), אך אין "תקרה" כלשהי בדרך כלל.
חלוקת רכוש– גירושין כרוכים גם בחלוקת רכוש. כאשר בני הזוג לא חתמו ביניהם על הסכם ממון המציין אחרת, כל הרכוש של שניהם יתחלק ביניהם באופן שווה. לרוב, יש ויכוחים ומחלוקת בעניין זה, למשל איך הרכוש הממשי יתחלק – האם הבית יעבור לידי אחד הצדדים והצד השני ייקח רכוש אחר השווה לו? או שמא הזוג המתגרש ימכור את הבית ויתחלק בכסף?
הוצאות כספיות גירושין
שתי ההוצאות הכספיות לעיל מציגות חלק בולט בהליך הגירושין. פעמים רבות ההליך נמשך מעבר לזמן הרצוי בשל מחלוקות בעניינים אלה.