• טל' 077-54-30-040
    נייד: 052-587-3344

  • טל' 077-54-30-040
    נייד: 052-587-3344



  • הפטר

    צו הפטר הינו אקורד הסיום של הליך חדלות הפירעון.

    הפטר ניתן לפושט רגל כאשר הוכח בפני ביהמ"ש שהוא שילם לנושיו את מה שביכולתו ואין עוד טעם לנהל כנגדו הליכי הפש"ר.

    משמעות צו ההפטר הינה שחובותיו של החייב נמחקים ועימם ההגבלות שהוטלו על עליו בגינם. בית המשפט, בבואו לדון בבקשת הפטר, מביא בחשבון שורה של שיקולים ומתייחס לתסקיר כונס הנכסים הרשמי בנוגע לנכסיו של החייב, עסקיו והתנהגותו החל משלב צבירת החובות ובכל שלבי הליך פשיטת הרגל. בית המשפט רשאי לאשר את חקירתו של החייב על ידי הנושים ולחקור אנשים נוספים אשר מסרו תצהירים המתייחסים לבקשתו של החייב.

    בית המשפט רשאי, בסופו של הדיון בסוגיית מתן ההפטר, להורות על מתן צו הפטר, לדחות את הבקשה, או להתנות את ההפטר בתקופה כלשהי לפי שיקול דעתו. כונס הנכסים הרשמי רשאי אף הוא להגיש בקשה להפטר החייב וזאת כאשר הוא סבור שלא תצמח כל תועלת לנושים מהמשך היות החייב פושט רגל.

    סוגים של הפטר:

    בהליכי פשיטת הרגל ישנם שני סוגים של צו הפטר. הצו הנכסף ביותר עבור חייבים הינו צו הפטר חלוט. מדובר בצו אשר במסגרתו בית המשפט פוטר את החייב מכל חובותיו והאחרון יכול לשוב לחייו ולפתוח "דף חדש". במצב פחות אידיאלי, בית המשפט יקבע כי החייב יקבל צו הפטר מותנה. במקרה זה, החייב יזכה לקבל הפטר חלוט רק כאשר יסתיים תהליך מסוים.

    חובות מהם ההפטר איננו פוטר:

    כפי שצוין לעיל, ישנם חובות אשר צו ההפטר איננו מפטיר את החייב מהם. לדוגמה, חובות אשר נצברו בשל אי-הימנעות החייב מביצוע עבירה, חובות אשר נגרמו בגין מרמה לה היה שותף פושט הרגל, חובות אשר עליהם קיבל החייב ויתור בגין אותה מרמה, חובות בגין קנסות המגיעים למדינה, חובות בעניין מזונות ילדים ו/או אישה, חוב אשר אינו חוב בר תביעה בהליכי פשיטת רגל (לדוגמא, חוק בלתי קצוב בתביעת נזיקין) ועוד. חייבים אשר יוכח כי פעלו בחוסר תום לב ביצירת חובותיהם, למשל – ניסיון הברחת נכסים, לא יזכו לקבל הפטר מחובות אלו.

    בין השיקולים שישקול בית המשפט, ניתן למנות את התנהלות החייב לפני ובמהלך פשיטת הרגל; את האמור בתסקיר שהוגש על ידי הכנ"ר; את עמדת הנאמן והנושים וכן את התועלת הצפויה שתצמח לנושים מהימשכות ההליך.

    קרא עוד: צו הפטר – השאיפה של כל חייב

    חשוב לומר שאין לראות בכתוב לעיל משום ייעוץ משפי  ו/או אחר ו/או חוות דעת ו/או מצג, אלא מתן מידע כללי וחוות דעת אישית.
    כל פעולה שתתבצע על סמך המידע האמור היא על אחריות הפועל בלבד. ומומלץ לפנות לעורך דין פשיטת רגל על מנת לקבל ייעוץ אישי המתאים למקרה שלך.



    נגישות
    menu